Al tijden loop ik met het idee om Hottermanday wat simpeler in te gaan steken. Foto, oneliner, klaar. De heren geven echter allemaal aan dat ze hun verhaal juist zo graag kwijt willen. Wie had dat gedacht. Zo ook Liam. Brand maar los dan.

Achttien jaar jong en een zeer geslaagd eigen stijltje. Al lang met kleding en mode bezig?
“Zeker niet! Tot een paar jaar geleden werd mijn kleding gewoon nog door mijn moeder gekocht. Het creëren van mijn eigen stijl loopt samen met het starten op het Grafisch Lyceum twee jaar geleden. Dat heeft wel een boost gegeven. Ik zit qua stijl in de non-gender-look-hoek.”De Middeleeuwse Kraag staat hoog op Liam zijn verlanglijst

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Runway shows. Daar maak ik echt tijd voor vrij. Chanel, Vogue en jaren ’70. Maar ook drag queens zijn voor mij een bron van inspiratie. Die hebben altijd zo’n eigen stijl. Broeken en tops, daar haal ik dan de mannelijke varianten uit. Shoppen doe ik voornamelijk in tweedehandswinkels en tijdens de sale. Het is een uitdaging om dan kleding te vinden, waarmee je die gewenste look kan creëren. Het enige waar ik nog naar op zoek ben is zo’n middeleeuwse kraag.”

En de piercing door je neus?
“Die is wel echt heel belangrijk voor me. Klinkt misschien wat vreemd, maar daarmee wil ik mezelf afstotelijk maken. Niet kwetsbaar willen lijken. Ik heb dat altijd al gehad.”

Thanks, Liam!