In volle vaart onderweg naar de verloskundige voor de babyfoto, net te laat van huis vetrokken natuurlijk. Fiets ik deze opvallende verschijning voorbij. Die mag natuurlijk niet ontbreken op Hottermanday denk ik! Snel fotootje, nummer opgeslagen en door… Zie je snel!

Enkele weken later meeten we bij Booon. Mooi om de goedkeurende glimlach van de overige bezoekers te zien als hij binnenstapt. Hijzelf heeft het niet door volgens mij. De opvallende verschijning heeft overigens een naam, Gijs Huizinga.

Waar laat jij je door inspireren?
“Op straat zie ik kledingstukken bij mannen en vrouwen, die onthoud ik en tegelijk bedenk ik alvast waarmee ik het kan combineren. De volgende keer dat ik dan een winkel binnenloop is het ogen openhouden en hopen dat ik iets vind wat er op lijkt. Ik merk dat ik verschillende stijlen combineer. Op dit moment zijn dat hiphop en skater, waar ik dan een formele twist aan geef. Op Instagram zijn er wel een paar personen en merken die ik volg. Hanseul Ha is er zo een, oversized met lagen. Golf Wang van Tyler the Creator.”

Je verandert regelmatig van stijl?
“Ik heb altijd heel erg geprobeerd om bij een bepaalde stijl te horen, mezelf in een hokje plaatsen, dat lukte echter nooit echt. Zo was ik bijvoorbeeld gothic/emo. In 2012 werd dat blackfashion, tekens op shirts, dat soort dingen. En in 2013 was ik een stereotype hipster. Dus ja, het wisselde. De laatste jaren ben ik er achter gekomen dat ik mezelf niet in hokjes moet plaatsen. Daar voel ik me niet fijn bij.”

Ben je van de merken?
“Nee helemaal niet zelfs. Ik loop het liefst bij de Episode en CheapFashion binnen. Het is met mijn bouw sowieso erg lastig om wat te vinden. Dan heb ik voor de lengte een grote maat nodig maar daar passen mijn armen dan weer drie keer in. Overigens bewaar ik al mijn kleding. Zo kan een t-shirt van 7 jaar geleden ineens weer bruikbaar zijn.”