Alex Santos Lima stands out. Zijn outfit is doelbewust gekozen. Sinds november van vorig jaar werkt hij bij Hutspot. Tevens is hij lid van de Buyersclub van the Rib.Eye.Steak. Dit team met expertise op het gebied van streetwear bepaalt wat er bij Rib.Eye.Steak in de rekken hangt. Slim idee! Al met al, een man die volop met mode en stijl bezig is. Lees hieronder de meest Amsterdamse editie van Hottermanday ooit.

Vertel eens over je outfit, te beginnen met die broek.
“Haha ja die valt wel op hè. Hij is van The New Originals (TNO), een Nederlands merk uit de Bijlmer. Ze zitten tegenover Patta. Super creatief. Het shirt is van Baskèts, een Amsterdamse sneakerstore. Ik heb sowieso een zwak voor Nederlandse merken. OnTour en 45-30, die maken ook mooie dingen.”

Je bent er actief mee bezig, klopt dat?
“Ik interesseer mij ervoor en kom door mijn werk bij Hutspot en met de Buyersclub met veel kleding en stijl in aanraking. Dat soort niet-mainstream-merken pik je dan op. Ik zou mijn stijl bijvoorbeeld niet kunnen omschrijven, ik pak van alles wat mee. Daarnaast ben je als medewerker bij een kledingzaak ook het visitekaartje en moet je vooroplopen naar mijn idee. Je moet ook passen bij het concept. Ik kan me ook echt vinden in de aanpak van Hutspot.

Heb je nog een verlanglijst?
La Palette, een nieuw Amsterdams merk, komt binnenkort met hun eerste collectie, The Revolution genaamd. De hand geverfde jeans van die collectie staat op mijn verlanglijst.” Hoe kom je hier toch weer achter vraag ik Alex? “Haha tijdschriften, vrienden die goed geïnformeerd zijn, mensen waarmee je praat in de zaak, zo dus.”

Broek: The New Originals (TNO) – YOGI Stripe Salmon/Navy
Shirt: Baskèts
Schoenen: Asics Gel; Lyte V Off Spring Desert Pack ’14
Horloge: Renard