La Buvette trapt tijdens North Sea Round Town een reeks dinerconcerten af aan de Coolsingel. Wat betekent; een culinaire avond met heerlijke muziek. De aftrap was met singer-songwriter Maya Christine. Tijdens de tweede editie mocht ik plaatsnemen…

Jazz van Rotterdamse bodem
North Sea Round Town is het jaarlijkse Fringe Festival van North Sea Jazz dat met een afwisselend programma neerstrijkt in Rotterdam van 22 juni t/m 9 juli. Jazz staat hier centraal, want ook de Rotterdammers hebben op dit vlak veel te bieden. La Buvette tovert voor deze gelegenheid de toko om tot Club Buvette waar je een aantal avonden heerlijk kan genieten van eten, muziek én gezelligheid.

Front row dineren
Op donderdag 29 juni om 19.00 uur stond er een tafeltje voor twee klaar. En wel front row. Een knusse setting in La Buvette stond klaar en de muzikanten waren een beetje aan het opwarmen. Dit keer de eer aan Gale Bertand, een Rotterdamse zanger, producer, schrijver. Kortom: een goeie muzikant dus. We werden al snel van een lekker borrelhapje en wijntje voorzien. Gale Bertrand en band maakte zich klaar, startte het eerste nummer en ons eerste gerecht werd voorgeschoteld; tartaar van gerookte zalm met een gamba tempura, avocadocrème en nori. Ondanks dat we naast de box zaten, konden we elkaar prima verstaan en konden we van dit heerlijke eten genieten. Het was perfect getimed. Op het moment dat wij de langzaam gegaarde runderlende met een fudge van zoete aardappel, paddenstoelen en een jus voorgeschoteld kregen, startte muziek sessie nummer twee. Deze was iets meer up-tempo, wat voor meer sfeer zorgde. Ook tijdens de huisgemaakte sinaasappelparfait met donkere chocolademousse en zomerfruit konden we weer genieten van heerlijke jazz deuntjes. Koffietje toe en toen zat de tweede Club Buvette x North Sea Round Town er al weer op. Maar, ik raad het je zeker aan! La Buvette blijft een heerlijke toko.

Wil je dit nu ook? Dat kan zeker, in september zijn ze terug. Houd dus even goed de verschillende socials van La Buvette in de gaten. Wil je gaan voor de overheerlijke experience, dan kost een dinerticket €35. Wil je liever niet dineren en alleen kijken aan de bar? Ook mogelijk! Dit kost €5!