Het blijft toch altijd leuk als er een mailtje in je inbox plopt met de uitnodiging voor een persdiner. Dinsdag 26 september ging ik voor het eerst met Hotterdanner Yvonne op stap en schoven wij aan bij gastrobar Bij de Bruin voor een persdiner.

Perfect duo; horecaman en stylist
Bij de Bruin opende eind vorig jaar zijn deuren en is sinds dat moment misschien wel één van de kleinste restaurants van Rotterdam. Verscholen tussen de grote gevestigde cafe’s aan de Oude Binnenweg vind je deze spot. Klein, maar o-zo knus en o-zo gezellig. Bij binnenkomst meteen ontvangen met een prosecco uit handen van eigenaren Patrick de Bruin en Miquel Mohamedjar. Dit duo is een perfecte combi; Patrick is wat meer horecaman, Miquel de stylist. De voorganger van dit pand runde een bruine kroeg, veel elementen zijn daar nog van terug te zien. Maar, deze authentieke stukken worden gecombineerd met moderne tafeltjes, stoeltjes, veel bloemen én items uit het huis van Patrick en Miquel. Heerlijk!

Aan tafel!
Patrick en Miquel werken met een wisselende kaart die ze in samenwerking met de gepassioneerde chef en sous-chef samenstellen. Het zijn uitsluitend verse producten mét Italiaanse achtergrond. Nu genoeg over de achtergrond, we gaan aan tafel! We schoven aan de lange tafel op de verhoging. Na een enthousiaste introductie door beide heren werd ons gang 1 van de 6 voorgeschoteld; tonijn uit blik. Maar, niet zomaar natuurlijk, maar eentje met een trio van bloemkool. Daarbij werd een heerlijk wit wijntje geserveerd. We gingen door naar de volgende; carpaccio van gerookte eendenham. Hierbij werd ook een heerlijke Chardonnay geserveerd. Het garnalen-langoustine soepje volgde, heerlijk.

 

Heerlijk dineren, onder het genot van heerlijke deuntjes 
Voordat ik verder ga met het menu, is het ook de moeite waard om credits te geven aan de muziekkeuze. Er stond een heerlijke playlist van oude nummers op. Inmiddels zijn we nu bij nummer 4 en daar word ik áltijd gelukkig van; steak tartare. Deze komt zeker ergens in mijn top 3. Het rode wijntje erbij maakte het gerecht af. De gegrilde octopus volgde op een bedje van aardappelpuree. Deze zag er niet alleen uit als een kunstwerkje, zo smaakte het ook. Het menu werd afgesloten met een perencrumble met rode wijnsaus en yoghurt saus. De omschrijving zegt genoeg lijkt me, heerlijk. Nog een heerlijke koffie als afsluiter en mocht je dan nog niet voldaan zijn kan je een schuimblok of kauwgombal krijgen. Toch te leuk!

Kortom, wil je genieten van heerlijk gerechten in een gezellige en knus zaak, zonder opsmuk? Dan ben je hier zéker aan goeie adres. Reserveer wel even, want het is niet zo groot :)!