Tussen je sit-up-sessie of opdruk-sessie een lekkere gin nuttigen? Neuhhh, dat is niet de bedoeling van Gym & Gin. Het is geen sportschool, maar een horecazaak. En ik ben nu al fan.

Begrip in de horecawereld
Kralingen is sinds deze maand weer een hotte versnapering rijker; Gym & Gin aan de Kralingseweg nummer 224. Voor de mensen die bekend zijn hier, juist ja, naast het Health City Kralingen. Het echtpaar Frank Huson en Maaike Groenewegen zijn inmiddels een begrip in de horecawereld want bijna dertien jaar geleden begonnen zij restaurant Huson aan de Scheepstimmermanslaan. Na de Bib Gourman en negen jaar op rij onderscheidingen was het tijd om het stokje over te geven aan hun sous-chef. Het was tijd voor iets nieuws en toen kwam daar dit pand… Een pand waar je U tegen zegt, want jemig, wat is dat prachtig geworden daarbinnen. Gezellige hoekjes, schattige vaasjes, toffe lampen, terras in de zon. Kortom; COOL!

It’s all about the balance
Balans is het woord dat centraal staat voor dit nieuwe concept. ‘Gezond en lekker willen wij combineren. Want alles wat gezond is moet vóóral lekker zijn’, geeft Maaike aan. Ze proberen de bezoekers een handje te helpen met balans-zen, nou wat willen we nog meer? 7 dagen per week kan je hier terecht voor de gezonde happen, voor zowel ontbijt, lunch als diner. Begin je dag met bijvoorbeeld een chia pudding en een slowjuice, geniet ’s middags in de zon van een heerlijke steak tartare of saladebar en ’s avonds van een heerlijke kippetje van ‘t spit. En ja hier kan dan gewoon een gin-tonic, wijntje of biertje bij gedronken worden. Het stel is van plan om in de zomer barbecues te organiseren en diverse brunches of zondag… Kan het nog leuker?

Schermafbeelding 2016-04-21 om 15.37.32

Voor na het sporten óf gewoon een avondje uit
Zoals eerder benoemd zit Gyn & Gin naast Health City Kralingen. En ja, wat is dan lekkerder om na je workout een heerlijk sapje of salade naar binnen te werken. De naam staat voor de balans tussen lekker, maar gezond eten en drinken. Maaar, is ook een knipoog naar de sportschool. De bezoekers zijn daarentegen zeker niet alleen sporters. De zaak is gemakkelijk bereikbaar want het ligt naast de snelweg én het parkeren is gratis. Hierdoor trekt het veel zakenlui en bewoners uit de omgeving. Van alles wat dus. Ook al woon je een stukkie verder op, ik kan je vertellen dat het absoluuuut de moeite waard is om dit nieuwe concept zelf even uit te proberen! Enjoy!

IMG_0533