Tijdens mijn reis door Vietnam maakte ik voor het eerst kennis met Vietnamese streetfood en was meteen verkocht, hier wilde ik meer van! Eenmaal terug in onze Maasstad begon de zoektocht naar dezelfde smaaksensatie van eenvoud en pure ingrediënten en specerijen. De zoektocht duurde niet lang, want in hartje centrum op loopafstand van elkaar vind je de volgende 5 hotspots. Wij nemen je mee in de wereld van de Vietnamese cuisine, waar je de ziel en zaligheid van de Vietnamese keuken proeft.

Vivu Restaurant
Vivu Vietnamese Restaurant

1. Enigszins verstopt, gevestigd onder een van onze favo burger-hotspot Hamburg, vind je een hele fijne verrassing genaamd Vivu. Als sinds 2009 is Vivu gevestigd op de Witte de With, maar nooit eerder was mij dit Vietnamees restaurant echt opgevallen tot vorige maand. Zonde, want al hoeft de inrichting niet geheel je smaak te zijn, de gerechten smaken des te meer! De kaart biedt voor ieder wat wils en we komen zeker terug om meer van dit heerlijks te proberen.

2. Terug van mijn Vietnam-reis at ik de eerste Bánh mì kip (met ei) bij District A. De Bánh mì is een soort Franse baguette met vlees, groenten en kruiden – een takje koriander mag niet ontbreken. En wordt het je tijdens het eten onverwachts iets te heet onder de voeten? Vergeet dan volgende keer het pepertje er niet tussenuit te halen 😉

3. En wil je écht even geheel terug in Vietnamese (vakantie)sferen, reserveer dan een tafeltje bij Little V! Geniet van al het goede van streedfood in de lunchbox (op foto) met bijbehorende dipsausjes en combineer dit met een verfrissende cocktail. Voor het diner werkt Little V met twee shifts, dus wil je in alle rust wegdromen bij je te fijne gerechtjes, wees op tijd.

4. Krijg je tijdens het shoppen opeens trek? Trek dan aan de bel bij de mobiele stek van Mama Hông op de Karel Doormanstraat, naast De Doelen, of Lijnbaan ter hoogte van River Island. Bestel de gỏi cuốn (springroll) of Bánh mì kip, dan weet je voortaan je weg naar Mama Hông te vinden.

5. Mega fan van de famous Noodle soup? Restaurant Pho is vanaf nu jouw tweede huis, we hebben je gewaarschuwd 😉

We hebben ook veel goeds gelezen over de Bánh mì’s van Boguette en de noodle soup hotspot Noo.me. Zien we je daar?!