Ga op vakantie in the USA en je ontkomt er niet aan: burgers! Overal word je overladen met burgers in alle groottes en smaakvariaties. Nu hoef jij alleen niet over de hele oceaan te vliegen om te kunnen genieten van een goed stukje vlees, want in onze Maasstad weten ze ook een beste burger te bakken. In de vele jaren is er menig burger op ons bordje beland en we delen graag – in willekeurige volgorde – onze eigen favo burger hotspots:

1. De bewoners rondom de Nieuwe Binnenweg mogen zich gelukkig prijzen met de Burger Club. Jullie hebben bij deze geen reden meer voor een bezoekje aan de gele M met deze kwaliteitsburgers om de hoek. De broodjes zijn heerlijk zacht en beef medium-rare mals met fijne dressing. Probeer naast de Classic Beef burger ook zeker de Chicken burger!

2. Ter Marsch op de Witte de With staat al sinds jaar en dag bekend om de oversized burgers van het beste vlees. De populaire Ter Marsch Grande van 200 gram is weggelegd voor de stevige eter. Zelf ben ik uiterst content met De Burgeresse, samen met de zoete aardappelfrietjes. Let wel, hoe knus Ter Marsch ook is ingericht, het is misschien niet het beste idee voor een eerste date met je nieuwe vlam – je kunt al dit lekkers namelijk vrijwel onmogelijk charmant opeten. Voor alles is echter een oplossing; de diverse broodjes en salades zijn ook altijd goed 😉

3. Holy macaroni wat zijn de burgers van Holy Smoke fijn. Deze grillmasters maken naast deze hemelse Holy Smoke en Pulled Pork burger ook goddelijke Lady en Gents spare ribs, met de smoky smaak van de grill en zijn de ribs ook finger licking good!

4. Hamburg. Zoals ze het zelf zeggen We serve proper burgers en daar is geen woord van gelogen. Alleen het meest pure Hollandse vlees en groentes worden hier geserveerd. Stuur je vrienden van Foodora of Deliveroo op pad of stap zelf op goed geluk binnen en bemachtig een plekje in de look-a-like slagerij. Je bestelt apart bij de bar je speciale biertje, speurt de menukaart af en wacht dan simpelweg tot je nummer wordt omgeroepen.

5. Meer fan van bagels of wil je net even wat anders vandaag? Wij hebben goed nieuws voor je! Bagel Bakery & Burgers op de Schilderstraat zorgt voor een goed belegde MRIJ burger voor de (late) lunch.

Eigenlijk mag Gracy’s als bijzondere burger hotspot hier niet ontbreken, waar het interieur regelrecht uit de Grease-film komt gerold. Het staat op onze to eat list voor de zomer. Wij hopen op de perfecte zomeravond met een Wednesday Night Skate waarna we geheel in stijl doorrollen naar Gracy’s voor de proef op de som! Alles voor de zoektocht naar de beste burgers van Rotterdam! Heb jij nog een burgertip voor ons?

Wij zijn niet de enigste die hier trek van krijgen! 😉