Wat hadden wij weer geluk, uitgenodigd worden voor een persdiner op een mooie zondagmiddag. Daar hoefden Marianne en ik niet lang over na te denken, natuurlijk is Hotterdan erbij! Op de Oudedijk in het mooie Kralingen bevindt zich het restaurant van Steven Cheng, Bomm. Steven komt uit een echte horecafamilie en zei zijn baan als marketeer op om zijn droomconcept op te zetten: samen mooie momenten creëren onder het genot van goed en puur eten. ‘Best Of MoMents’ was geboren en opende ruim anderhalf jaar geleden haar deuren. Een sfeervolle bistro waar de gast een rijke keuze aan Franse en Mediterrane gerechten voorgeschoteld krijgt. “Wij kiezen heel bewust voor de authentieke recepten en bereidingswijzen in plaats van een fusion kookstijl met bijvoorbeeld Aziatische invloeden”, aldus een trotse eigenaar.

RET tegen het plafond
Er is ook geen ontkennen aan dat we ons op Rotterdams grondgebied bevinden: aan het plafond schittert een weerspiegeling van het RET-metrostelsel. In samenwerking met een lichtontwerper is de metroplattegrond en het lichtplan in het pand gefuseerd, Rotterdamser krijg je het niet. Van Den Haag via Beurs worden onze ogen naar metrohalte Gerdesiaweg geleid, de halte op loopafstand voor een welverdiende lunch of diner bij Bomm.

Sharing is caring
De Bomm-filosofie van shared dining is Steven met, door zijn Aziatische achtergrond, de paplepel ingegoten. Waar wij als echte Hollanders nog wel eens eerst voor zichzelf eten willen opscheppen, is dit voor Steven ondenkbaar. Gasten krijgen namelijk niet alleen als eerste te eten, ook is enkel het beste goed genoeg en dat zie je terug in de kwaliteit van de gerechten. “Alles wordt vers bereid met pure ingrediënten. Een  vlees komt bijvoorbeeld uit Nieuw-Zeeland, waar ‘biologisch’ al gewoon de standaard is”, aldus Steven. Nooit last van keuzestress of iets minder happig op het delen van de bites? De meeste gerechten zijn ook los te bestellen, zoals de signature black angus Bomm-burger (#6 in de Hamburgertest 2017) met een kadetje van het Vlaamsch Broodhuys, diverse healthy poké bowls, maar ook de bekende sandwiches met een eigen twist zijn goed vertegenwoordigd. Neem dus gerust de hele familie mee, want er is voor elk wat wils.

De Rose Lemonade ernaast viel bij ons in de smaak. De chef zorgt ieder seizoen voor aanvullende verrassingen op de kaart aan en ik had het geluk deze avond de smaakvolle shoft shell-krab te proeven. Aanradertje!

BOOM-Kralingen  BOOM-Kralingen  BOOM-Kralingen

GT O’clock
Dorst gekregen van al dit lekkers? Gastheer Steven maakt voor je neus graag zijn signature Lychee Ice Wine, maar er staan je ook een breed scala aan gins op je te wachten –  waaronder onze persoonlijke favoriet Bobby’s. Zin in een gezellig avondje GT’s met je beste vriend(innen)? Reserveer dan voor de high gin en zorg dat je vooraf alvast je taxi naar huis hebt geregeld  😉 Have fun!