Ik ga op vakantie en neem mee terug: een baby in mijn buik. Nou ja, voor zover je op dat moment kunt spreken van een baby. Inmiddels zijn we 23 weken verder, groeit Kleine Frummel lekker door, is mijn taille foetsie en neemt mijn buik vormen aan als nooit tevoren. Borsten overigens ook. Yes, ik ben nogal zwanger.

En dat brengt mij (en mijn omgeving, er zijn inmiddels 7 vriendinnen zwanger) in een geheel nieuwe levensfase. Ja, nu al. Ik bekijk dagelijks websites, die ik voorheen niet kende. Ik gebruik producten, waarvan ik het bestaan niet wist. Ik loop plots in babywinkels en weet inmiddels alles van kinderwagens, verzorgingskussens en alles wat daartussen zit. Tussendoor werk ik overigens ook nog gewoon hoor. Een soort van. Ik moet echt elke onbenulligheid noteren in Wunderlist of mijn agenda, anders vergeet ik het.

Credo: comfy maar wel gezellig
Goed, genoeg over deze zwangerschapsperikelen. Tijd om tot de kern van de zaak te komen. Nu mijn buik begint te groeien en steeds minder spijkerbroeken passen, ga ik op onderzoek. Op onderzoek naar fijne, gezellige, leuke, comfortabele kleding. Credo tot dusver: ik wil het liefst zolang mogelijk wegblijven van kleding waar het label MATERNITY op prijkt. Dacht ik. Want inmiddels weet ik dat ik met die gedachte vooral mezelf in de weg zit. En dus ga ik hier kleding tippen en testen. Kleding die comfy is, maar die er óók heel vrouwelijk en gezellig uitziet. Vind ik persoonlijk wel zo leuk. Ik ben een nieuweling op dit vlak, maar ik neem jullie graag mee in mijn zoektocht. Mijn eerste, reuze vondst is hét lingeriemerk voor preggers: Anita.

TIP! Anita Maternity
Afgelopen weekend mocht ik uitgebreid kennis maken met de fijne zwangerschapslingerie en sportlijn van dit van oorsprong Duitse merk. Want echt, zie maar eens sexy doch comfortabele lingerie te vinden in maat Tent. Om over een stevige sportbeha maar te zwijgen. In de producten van Anita worden vrouwelijk en comfortabel moeiteloos met elkaar gecombineerd. In een extra hoge, strakke sportbroek en sportbeha deed ik een workout met tien andere gezellige mom-to-be’s. We werden op klaarlichte dag met dikke buiken geshoot in zwemkleding, verwend met een massage en brunch én we kregen een sexy voedingsbeha (ja, het bestaat) mee naar huis. Naast dat het een heerlijke verwendag was, ben ik écht fan geworden van dit merk en haar producten. Ik weet zeker dat ik hiervan veel plezier ga hebben de komende tijd. Dus, dikke tip: van mooie voedingsbeha’s tot ondersteunde sportkleding moet je bij Anita zijn! Die weet écht van wanten.

Je koopt Anita Maternity onder meer bij: Van Baal Lingerie (Lusthofstraat 66), Lingerie van der Linde (Freericksplaats 23), Livera (Poolsterstraat 160) en Kraamzorg het Pareltje (2e Sint-Janshof 8).

Ziehier de prachtbeelden van de dag én de producten!
(Film: Daphne Ponsteen, Fotografie: Annebel Eppinga)