Aan de inmiddels weer goed bereikbare Straatweg zit het oh zo gezellige Zotte. Waarschijnlijk klinkt het je bekend in de oren, want inmiddels zit deze zaak hier alweer ruim vijftien jaar gevestigd. Naast diner hebben ze sinds kort ook lunch. Van het diner was ik al fan, dus reden genoeg om die lunch eens te gaan proeven!

Warm Welkom
Bij binnenkomst wordt het velvet gordijn voor je opengehouden door eigenaar René Cieremans en gastvrouw Hester (René staat zelf nog steeds vol enthousiasme in de zaak na 15 jaar). Vervolgens kan je plaatsnemen aan één van de mooie tafels en gaan zitten op de velvet stoeltjes. Het lijkt nu wel één velvet bedoening, maar dat is het verre van. De zaak is strak, maar toch heel knus. Gezellig en voorzien van een prachtige bar. Overigens net verbouwd. Afijn, ik kwam voor het eten, maar warm word je in ieder geval welkom geheten.

Topteam
René en zijn team presenteren je vol trots het menu, of dit nu lunch of diner is. Het is een à la carte restaurant, met een gevarieerde menukaart. Maar zo komt er af en toe ook een Lobster of Black Angus menu voorbij. Ook bieden zij altijd een heerlijk drankje aan, want goede wijnen genoeg. Bij het zien van de lunchkaart wist ik na één blik al genoeg; patatje stoofvlees. Chefkok Ronald van Beekhuizen, van afwasser naar chefkok, komt vaak zelf even aan tafel om gerechten toe te lichten. Veel credits voor hem, want wat kan hij lekker koken..

Héérlijkste patatje stoofvlees 
Maar, tot nu toe heb ik nog steeds niks over de lunch verteld en inmiddels stond mijn patatje stoofvlees al voor m’n neus. Natuurlijk bevatten deze patatjes (wel zelf vers gemaakt) en stoofvlees, maar ook heerlijke truffelmayo en augurkjes op zuur. Heerlijk. Daarbij een heerlijke witte wijn. Het kan slechter op de zaterdagmiddag.

Dus, ik zou zeggen; ga proeven! René en zijn team staan van maandag tot zaterdag vanaf 12.00 uur voor je klaar. En oh ja nog een tip, ben je met een iets grotere groep, ga dan voor het ‘wagonnetje’ achter de in zaak. Zó gezellig!

Foto credits: Zotte