Sun is out! Eindelijk. Maar, waar ga je zitten om na je werk nog wat zonnestralen te pakken? Of waar kan je het best je vrije dagen besteden? Ben je ook altijd op zoek naar de plekjes waar je het állerlangst van de zon kan genieten? Wij zetten de beste stadsterrassen op een rijtje.

Aloha
Wanneer je je waant op het terras van Aloha voelt het als vakantie. Palmbomen, lekkere stoeltjes, prachtig uitzicht, heerlijk eten en bovendien: zon. Heel veel zon. Hier kan je best een middagje vertoeven hoor.

De Huismeester
In zijn historische pand aan de Meent 115 heet de Huismeester je welkom. Niet een mega groot terras, maar o-zo-gezellig. Biertjes, speciale drankjes, de heerlijkste tapas y pinchos én veel zon.

Uit je eigen Stad
Niet alleen het initiatief is leuk,  de hele plek is leuk. Deze stek wil stadsbewoners verbinden met het eten dat dagelijks op hun bord belandt. En vanaf nu kan dat ook nog in de zon, in de prachtige tuin.

Vroesenpaviljoen
Het Vroesenpark is áltijd goed. En met mooi weer helemaal. Ga heerlijk zitten op een kleedje of schuif aan bij het Vroesenpaviljoen. Zon tot in de late uurtjes en gegarandeerd gezelligheid.

Op het dak
Bovenop het Schieblock aan de Schiekade kun je genieten van een ontbijt of lunch in de tuin van ‘Op het Dak’. Er wordt gekookt met eigen dak-oogst en er worden lokale producten gebruikt. Zo ontstaat er elke dag een wisselend en vers menu. En dan ook nog in het zonnetje.

Parqiet
Een beetje sprookjesachtig is deze locatie wel en dan helemaal in de zon. Parqiet is al eerder naar voren gekomen in de blog, maar ook een echte aanradert tijdens de zonnige dagen. Lekkere happen, fijne bediening én prachtig uitzicht over het Euromastpark.

Fotocredits: Aloha & Parqiet