10 graden, regen, wind en misschien wel onweer of hagel. Dat is niet het weer dat we wensen op onze heugelijke Koningsdag maaaar zelfs dan slaat de Oranjegekte toe en kunnen wij er als Rotterdammers wel weer een feestje van maken. Heb jij vooralsnog geen plannen? Wij helpen je nog een handje…

KoningsNACH
Zin om Koningsdag 2016 alvast warm en droog te beginnen? Dat kan niet beter dan met een feestje tijdens Koningsnacht. Want ja, ook hier doet Rotterdam aan mee. Na werk kan je je meteen verplaatsen naar King Vinnie. Hier kan je Willem’s verjaardag inluiden met kaasplankjes, vleesplankjes en lekkere wijntjes. Vervolgens kan je naar Bird waar de heuse Koningsnacht special plaatsvindt. De Pandalife en Bourgeoisie slaan de handen ineen met het doel er een te gek van feessie te maken. In het pas geopende MONO kun je terecht voor een blockparty met verschillende DJ’s en lekkere drankjes, waar het overigens ook feest is op Koningsdag. Tot slot zou je kunnen eindigen in Toffler, waar Benny Rodrigues de avond op stelten zal zetten tijdens ROD. Dat klinkt als een mooi avondje toch?

De Rotterdamse Festivals
Zoals elk jaar zijn er weer de festivals in Rotterdam, eigenlijk voor ieder wat wils. Het Euromastpak zal dit jaar oranje kleuren door feestvreugde Oranjebitter. Blokhut, tipi’s, silent disco, overdekte stages én poncho’s. Én De Jeugd van Tegenwoordig. Voor de derde keer vindt ook het Kralingse Bos Festival plaats. Twee van de drie stages zijn overdekt en zoals elk jaar wordt hier weer een keihard feestje gevierd. Aan de voet van de Erasmusbrug kan gefeest worden op onder andere Benny 13096285_1206581299366732_6621040783909059213_nRodrigues bij Kroon Festival en bij de (maar liefst) tiende editie van S’Oranje wordt uitgepakt met ondere andere The Flexican & Sef… Dit alles vanwege het kristallen jubileum.

Gratisch Feessie
Naast al deze betaalde festivals, vinden er natuurlijk ook wat kleinschaligere en gratis feestjes plaats in Rotjeknor. Zo wordt het Hofplein voor één dagje omgetoverd tot Royal Republic. Onder andere BIRD, CLONE, Broodrooster en Denoism komen samen voor een heerlijk middagje met dj’s, vrijmarkt en foodtrucks. Bij Holy Smoke vindt voor de eerste editie Lucien & Friends plaats. Bier, burgers en een buitenpodium, meer heb je niet nodig toch? Voor de derde keer ligt ook bij Hotel New York het gratis en toegankelijke openluchtdansvloertje klaar. Mét een heel fijn uitzicht én ook nog is een groot deel overdekt. Net aan de overkant van de brug vindt op het Deliplein in Katendrecht de Royal
Rollerdisco
plaats. Dus trek maar aan de rolschaatsen en feesten maar! Mocht je niet van skaten houden, er is een ook een vrijmarkt een hele hoop foodtrucks. Tot slot wordt de Witte de With straat de hele dag vrijgehouden door Willie en is het daar net zoals voorgaande jaren weer een heul fijn feestje. Dj’s, barretjes én overkappingen zijn er te vinden tijdens het Willie de With festival!

Hangen in de kroeg564449_468982923312295_1994651943436502055_n
Heb je er zin om zeker weten droog te zitten? Dan kan je altijd nog een van de kroegen opzoeken. Vanaf 13.00 uur kan je ook bij Rotown terecht voor een heerlijke portie soul en sixties rock. Heerlijke live muziek en lekkere drankjes én warmte. Ook Sunset café en Bokaal vieren de verjaardag van Willem met het Koning Pils Festival. Jazz, country, live blues én lekker eten en biertjes. Tot slot kan je heerlijk binnen zitten tijdens Kingsday BBQ Club bij Proeflokaal Reijngoud. Koning Pils houdt ook van een feestje en tja dan kunnen zij niet achterblijven.

Of…. gewoon lekker thuis
Na deze lijst nog steeds niet overtuigd om de deur uit te gaan? Dan kan je natuurlijk ook gewoon heerlijk thuis blijven en de prachtige kleding van Maxima aanschouwen op de bank, wél met een oranje tompouce. Of organiseer een last-minute thuis party mét Hollandse spelletjes en Hollands voedsel.

In ieder geval een hele fijne avond/nacht/dag gewenst, hoe of waar dan ook… Én tja, Proost op Willem dan maar!!!