Daar is ie weer! De Rotterdamse pleinbioscoop is weer van start gegaan. Negentien avonden lang films kijken in de open lucht. Van 9 tot en met 27 augustus 2017 kan je in het Museumpark weer genieten van de meest uiteenlopende films. Huur een stoeltje voor €1 op het plein of neem je eigen (tuin) stoel, poef, bank, sofa of fauteuil mee.

Een heleboel gezelligheid
Elke avond, zodra de zon onder is, wordt er een andere film vertoond. De initiatiefnemers streven naar het vertonen van de nieuwste films waar ook nog eens een cultureel randje aan zit. Dit kan bijvoorbeeld gaan over films met spectaculaire filmmuziek of films waarin zich een maatschappelijk probleem voordoet. Hierdoor leert de bezoeker ook nog eens wat van de film. Op sommige avonden is het zelfs zo druk bij de Pleinbioscoop in het Museumpark dat er meer dan duizend mensen zitten. Een heleboel gezelligheid dus!

Kaartverkoop
Je kan op twee manieren kaartjes kopen. Als je de kaartjes online besteld dan zijn ze alleen geldig op een specifieke dag en tijd. Als je ze aan de deur koopt zijn ze datumloos en kan je ze dus inwisselen wanneer je wilt. Daarnaast kan je de tickets ook kopen bij Velvet Rotterdam, deze zit op de Oude Binnenweg 121A. De prijs voor een normaal ticket bedraagt €5, als je de Pleinbioscoop extra wil steunen betaal je €7 voor een Steun-de-Pleinbiosticket. Als je helemaal fan bent van filmpjes kijken in de open lucht kan je ook nog eens een 10-rittenkaart kopen voor €35, deze kan je met maximaal 2 personen per avond gebruiken.

Huisregels
Niet alleen mensen zijn toegestaan op het terrein, ook honden, katten, parkieten etc. zijn toegestaan. Vind je het niet fijn om arme Bello een avondje alleen thuis te laten? Dan neem je hem toch gewoon, aangelijnd, mee! Ook eigen eten en drinken mag je gerust meenemen, zolang het maar niet in glas verpakt is. Daarnaast is er op het plein ook genoeg te koop, denk aan snoepgoed, popcorn en verse stroopwafels. Ook kan je een lekker biertje, of wijntje aan de bar halen tegen een niet al te hoge prijs (denk aan €2,50 voor een biertje).

Nog geen plannen voor vanavond?
Vanavond draait de film After the Storm op de Pleinbioscoop. Voor €6 (€1 administratiekosten) per persoon, als je je eigen stoel en eten en drinken meeneemt, heb je een gezellige avond met vrienden in de open lucht. Reserveer nu snel je tickets!