Aan de Wijnhaven zit de culinaire hotspot Hangar 85. In december 2015 opende deze gastrobar haar deuren. Al bijna 12 jaar is Lian Bouman eigenaresse van restaurant Spijs in Poortvliet, maar een paar jaar geleden besloot ze dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Met haar grote passie voor wijn en spijs werd Hangar 85 geboren. Hier worden klassieke gerechten op een moderne wijze geserveerd.

Bij elk gerecht een wijntje
Tijdens mijn diner bij Hangar 85 krijg ik bij elk gerecht een bijpassend wijntje. Deze wijnen verschillen van mousserende wijnen tot rode en witte wijnen. De wijnen die geserveerd worden zijn bijzonder en zeker geen wijnen die je zomaar zou tegenkomen in de supermarkt. De bediening weet veel te vertellen over de wijn, bijvoorbeeld over de herkomst en de smaakverrijking die het zou toevoegen aan het gerecht. Mede hierdoor merk je de trots en passie van alle teamleden, waardoor je je nog fijner en meer welkom voelt in de gastrobar.

Culinaire hoogstandjes
Elk gerecht bij Hangar 85 is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens een plaatje om te zien. Je ziet dat de koks veel oog voor detail hebben. Ze koken met de meest fantastische en uiteenlopende ingrediënten, waardoor er als het ware een smaakexplosie in je mond ontstaat. Eigenaresse Lian Bouman doet veel inspiratie voor haar gerechten op tijdens de vele reizen die ze maakt. Wanneer zij weer in Nederland is bespreekt ze samen met haar chefkok welke gerechten zij is tegengekomen, waarna zij samen tot een nieuwe smaaksensatie voor op het menu komen. Het diner dat mij voorgeschoteld wordt is:

Een bitterbal van truffelrisotto, crème van rode biet met daarbij een prosecco.
Tonijn gerold in groene thee, daarbij zoetzuur van komkommer en zoetzuur van wortel, schuim van piccalilly, kroepoek van inktvis-inkt met daarbij een fruitige en frisse Verdejo wijn uit Rueda-Spanje.
Buikspek, 24 uur gegaard op 60 graden, een oosterse lak, zoetzuur van rammenas en zoetzuur van rode ui met daarbij een pinot noir uit Duitsland-Rheinhessen.
Jodenhaas met crème van bataat, romanesco, groene asperge, blini met kerrie, krokant gebakken oesterzwammen en een jus van gepofte sjalot met daarbij een kruidige Shiraz van zwart fruit uit Zuid-Afrika.
En tenslotte als dessert een taartje van mandarijn, marshmallow van mandarijn, gel en macaron van bergamot, sinaasappel-zest, ijs van bloedsinaasappel met daarbij een biologische wijn van muscat druif uit de languedoc.

YUM!

Het interieur
Als je binnenloopt valt direct het strakke, moderne interieur op. Door de grijs geverfde leidingen die aan het plafond te zien zijn, ziet de bar er industrieel uit. Het ziet er chic uit, maar door de banken, de hangende sfeerverlichting en de grote foto op de muur geeft het ook een stoer gevoel. Naast de bar zit de keuken, waar je mee kan kijken met de chef. Door de grote ramen valt het licht mooi binnen en kijk je uit over het water van de wijnhaven.

Heerlijk culinair genieten met een bijpassend wijntje? Hangar 85 ligt aan de Wijnhaven 85 en is op dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 00:00 geopend.