In Rotterdam Oud-West vind je koffiezaak Mr. Beans. Opgericht door het comedytrio de BorrelnootjeZ. Zij staan bekend om hun grappige YouTube video’s en theatervoorstellingen. Eigenaren Yassine, Khalid en Hamza produceren en schrijven zelf hun sketches en theatervoorstellingen. Inmiddels hebben zij miljoenen views en voor veel uitverkochte zalen gezorgd. In 2015 openden ze de deuren van hun eigen zaak, Mr. Beans.

Van onschuldig idee tot goedlopende zaak
Het schrijven van de sketches en theaterstukken deden Yassine, Khalid en Hamza altijd vanuit een koffiezaak in Amsterdam. Doordat zij de klanten daar in en uit zagen lopen, kwamen zij op het idee hun eigen zaak te openen. In de desbetreffende koffiezaak was er geen sturing en de eigenaar was bijna nooit aanwezig. “Wat nou als wij zoiets kunnen neerzetten, maar dan met het extraatje dat wij wel altijd aanwezig zijn, wie weet dat het dan een groot succes wordt”, zoals Khalid het verwoordde. Onschuldig begonnen zij met het zoeken naar een pand in Amsterdam, waarna zij uiteindelijk via een omweg in Rotterdam terecht kwamen. Hoe het ooit onschuldig en niet heel erg concreet begon, bevinden ze zich nu in een goedlopende en fijne koffiezaak.

Foto credits: Vincent de Vries

Klantenbinding is the key to success
“Koffie en broodjes kan je overal halen. Waar wij vooral het verschil in maken, is de huiskamersfeer die wij hier creëren”, aldus Khalid. Hierdoor ontstaat er een speciaal klantcontact, wat misschien erg cliché klinkt, maar de eigenaren erg mooi en belangrijk vinden. Er zijn inmiddels mensen getrouwd die elkaar in Mr. Beans hebben ontmoet en daarnaast zijn er ook nieuwe zaken geopend door mensen die elkaar in de zaak hebben gevonden. “Ons hele idee achter deze zaak is dat wij mensen willen ontvangen, maar wat ze erna doen moeten ze helemaal zelf weten. Wij willen vooral faciliteren, aanzetjes geven en meedenken met onze klanten. Je creëert hierdoor ook een band met je klant. Dat is ook iets dat voor ons heel belangrijk is.”

Foto credits: Vincent de Vries
Foto credits: Vincent de Vries
Foto credits: Vincent de Vries

Van een speciale koffieblend tot geweldige donoshakes
De speciale koffieblend is toch wel een van de factoren die zorgt voor het succes van Mr. Beans, bestaande uit anijs, peper nootmuskaat en gember. Door de naamsbekendheid van de koffie en de donoshakes die sinds drie maanden in het assortiment zitten, komen mensen regelmatig terug naar de zaak. De donoshake-hype is overgewaaid uit Amerika en het comedytrio heeft hierop ingespeeld. Een van de dingen die bewust niet op de kaart staat om de lijn zo kort mogelijk te houden.

Foto credits: Vincent de Vries
Foto credits: Vincent de Vries

Lunch met een grappige twist
Naast koffie en donoshakes verzorgt Mr. Beans ook graag jouw lunch. Denk bijvoorbeeld aan een lekker spiegelei, dat op de kaart staat onder de naam Mr. Mirror. Panini’s zijn op de kaart in spiegelbeeld terug te vinden (Ininap) en natuurlijk zijn er ook lekkere tosti’s te verkrijgen. Naast het verzorgen van koffie, donoshakes en lunch kan je ook drama-workshops volgen. Dit doen ze door middel van humor en en toneel en is speciaal bedoeld voor jongeren. Mr. Beans is van alle markten thuis!

Foto credits: Vincent de Vries

Zin in een mierzoete donoshake, een kruidige koffie of een lekkere lunch? Het kan allemaal bij Mr. Beans. Yassine, Hamza, Khalid en alle medewerkers zullen je gastvrij ontvangen! Je vindt Mr. Beans aan de 1e Middellandstraat 14. Meer informatie vind je op de website.