Donderdag 29 juni was de officiële opening van make-upwinkel Kryolan. In eerste instantie zei deze naam mij niet zoveel, totdat ik ontdekte wat deze winkel allemaal voor moois te bieden heeft. Het is één van de eerste professionele make-upmerken ter wereld! Ze leveren al zeventig jaar make-up aan de theater-, film- en televisiewereld.

De locatie
De winkel op de Van Oldenbarneveltstraat 128 is Kryolan’s eerste winkel in Nederland, speciaal ingericht voor de consument. Het ligt vlak achter de Rotterdamse Schouwburg, een strategisch gekozen plek. Deze plek is voor hun ideaal omdat theatervisagisten voor een voorstelling dan nog even de laatste dingen komen halen. Waarom Rotterdam als gelukkige voor de eerste winkel en niet onze hoofdstad Amsterdam, zul je je misschien afvragen. Deze keuze is gemaakt omdat Rotterdam continu aan het groeien en innoveren is, dat hoe je ons natuurlijk niet te vertellen. Kryolan zag dit als een grote kans en koos daarom voor onze prachtige stad.

Make-up voor professionals
Kryolans assortiment bestaat uit zo’n 16.000 producten en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan lippenstift, nagellak en foundation, maar ook  voor special effects zoals bloed- en wondeffecten kun je hier terecht. Ik weet waar ik dit jaar voor Halloween naartoe ga ;). Kijk je standaard elke avond naar het journaal? Glimmende gezichten kunnen daar natuurlijk niet, deze worden dan ook weggewerkt met de make-up van Kryolan. Ben je weleens naar de musical The Lion King geweest? Alle make-up die daar gebruikt wordt is van Kryolan! Als gewone consument zijn wij niet erg bekend met dit merk, maar alle topvisagisten werken met Kryolan. Dit komt omdat het bestand is tegen warmte, vochtigheid en beweging. Een heel groot pluspunt is dat de producten niet op dieren getest worden. Dat is altijd wel een fijn idee, toch? Een groot deel van hun assortiment is ook gewoon geschikt als dagelijkse make-up. Een dagje hard werken in de horeca maar toch behoefte aan wat kleur in je gezicht? De producten van Kryolan zijn zweetproef en blijven dus gegarandeerd de hele dag zitten. Ideaal!

Shop de producten op de website of neem eens een kijkje in de winkel op de van Oldenbarneveltstraat 128.