Rotterdam is weer een hotspot rijker! Dit keer is het Cinta Coffee, gevestigd in de InConcept Store aan de Coolsingel. Afgelopen 14 september was de grote opening van het nieuwe café. Dit werd tegelijkertijd gevierd met het driejarig bestaan van InConcept Store. Een gezellige avond met een heleboel leuke mensen en als klap op de vuurpijl een loterij met geweldige prijzen! Daarnaast kon je bij Cosmo Hairstyling binnen 15 minuten een Hair Touch-Up krijgen, wat ik natuurlijk even heb uitgeprobeerd!

InConcept Store
InConcept Store opende haar deuren in 2014. Deze pop-up store bestaat uit allemaal kleine winkeltjes van freelancers. Ontwerpers van verschillende soorten producten krijgen hier de kans om hun creaties aan het publiek te tonen. Evana Kuik, ontwerpster van mannenkledinglijn Evan Menswear, kwam met het idee om deze conceptstore te openen. De kledingstukken uit Evana’s collectie zijn ook in de winkel te vinden. De winkel is erg ruim en bestaat uit twee etages. Op de begane grond zie je de creaties van alle ontwerpers en op de eerste etage is er een expositie van diverse kunstenaars en kom je Cinta Coffee tegen.

Wat biedt InConcept Store?
Het aanbod bij InConcept Store is heel erg groot. Je vindt het bijvoorbeeld een grote collectie mannen- en vrouwenkleding. Denk bijvoorbeeld aan de Evan mannenkledinglijn van Evana Kuik. Daarnaast vindt je er ook schoenen, sieraden, kunst, meubels, tassen (rugzakken, handtassen) en boeken. Je kan er zelfs fietsen kopen! InConcept Store wil verschillende freelancers en designers  een podium geven. Daarom blijven de collecties continu vernieuwen, zodat iedereen een kans krijgt.

Cinta Coffee
Sinds kort is in de InConcept Store op de eerste etage Cinta Coffee gevestigd. Voorheen zat hier altijd café Flat White. Cinta Coffee is bedacht en uitgevoerd door oprichter Guido Leurs. Al een aantal jaar wilde hij een eigen zaak oprichten. Deze Rotterdammer heeft Indonesische roots, dus besloot hij om zijn roots terug te laten komen in zijn concept. Hierdoor ontstond Cinta Coffee. Cinta betekent in het Indonesisch houden van. Cinta Coffee staat dus voor wij houden van koffie.

Wat is er zo leuk aan Cinta Coffee?
In dit knusse, niet al te grote café kan je terecht voor een kop koffie of Indonesische lekkernij. Het is een heerlijke plek om rustig te werken of om even bij te komen van het winkelen. Je kan speciale Indonesische filterkoffie bestellen, maar ook genieten van bijvoorbeeld een kop verse gemberthee. Je kan bij Cinta niet alleen terecht voor thee, koffie of gebak, maar ook voor de lunch. Op het menu staan bijvoorbeeld een avocado sandwich en typische Indonesische noodles. Daarnaast is er iedere week een nieuw soort gerecht om te proeven. De thee komt van Tea Village en de koffie van Brandzaak. Oprichter Guido Leurs wil namelijk producten van andere ondernemers aanprijzen bij het publiek.

Benieuwd geworden naar Cinta Coffee en/of InConcept Store. Ze zijn gevestigd aan de Coolsingel 83.
Bezoek ook eens de Facebookpagina’s van Cinta Coffee en InConcept Store!