Bij de Bierboutique zullen de meeste mensen denken aan bier. Logisch natuurlijk, maar de Bierboutique is veel meer dan dat! Gevestigd aan de Witte de Withstraat vind je deze supergezellige, warme zaak. Door de combinatie van de gouden elementen met de zwart-witte vloeren ziet het er erg chic, stylish verantwoord en anders dan anders uit. Jan Wouters en Iris Wulffraat zijn sinds februari 2017 de trotse eigenaren van de zaak. Waar het 25 jaar geleden bij eetcafé Opa begon, hebben Jan en Iris er nu nog een zaak bij in de vorm van de Bierboutique.

Waar het allemaal begon
Op de Witte de Withstraat werd 25 jaar geleden het eetcafé Opa geopend. Sindsdien is Opa een begrip in Rotterdam, het zit elke avond weer volgeboekt. Tien jaar geleden begon Jan als barman bij Opa. Hij klom op naar bedrijfsleider en werd uiteindelijk mede-eigenaar. Op een gegeven moment kwam de biermarkt in opmars. Bij Opa kwamen er meer speciaalbiertjes en er werden biercursussen georganiseerd. Kort geleden kwam er schuin tegenover Opa een pandje vrij. Jan en Iris twijfelden geen moment en besloten het pand te kopen. Dit werd omgetoverd in de Bierboutique.

Foto credits: Jan Sluijter Photography
Foto credits: Jan Sluijter Photography

Hop hop Hoptails!
Vanaf de buitenkant lijkt het pand op een boetiekje. Vandaar de naam Bierboutique. Op 7 februari 2017 was de grote opening van de zaak. Sindsdien was de Bierboutique in diverse media te zien, denk aan Esquire, Metro en de Havenloods. Bij de Bierboutique kan je veel meer krijgen dan alleen maar bier. Ook hoptails zijn er populair. Jan Wouters bedacht de naam voor de speciale cocktails gemengd met bier. Verzonnen voor mensen die niet heel erg dol zijn op bier. Een aparte combinatie, maar wel erg lekker!

Foto credits: Jan Sluijter Photography

Wat biedt de Bierboutique?
De Bierboutique is voor iedereen, van meisjes van 14 die voor het eerst samen uit eten gaan tot dames van 80 die nog even gezellig de deur uit willen. De Rotterdamse mentaliteit niet lullen maar poetsen is een echt begrip voor eigenaren Iris en Jan. Dit is iets wat zij willen meegeven aan hun gasten. Op de bierkaart staan wel 80 soorten bier. Er zitten hele speciale soorten bij, maar ook soorten die iedereen kent. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk. “Het is erg leuk om mensen die nooit bier drinken, aan het bier te krijgen. Dat geeft toch een magisch gevoel”, aldus Jan.

Foto credits: Jan Sluijter Photography

Bier en.. eten! 
Zoals al eerder genoemd draait het bij de Bierboutique niet alleen om bier, maar ook om heerlijk eten. Op het menu staan dingen zoals curry, sloppy joe en poutine. Vooral het laatste is erg populair. Verder zie je ook andere bijzondere gerechten, zoals de sticky chicken (kip gemarineerd in cola en donkere suiker). Dit is één van onze persoonlijke favorieten. Ook de poutine (frietjes met stoofvlees en cheddar) is heerlijk. Alles wordt elke dag zelf gemaakt, van de friet tot aan de sausjes.

Foto credits: Lotte van Leeuwen
Foto credits: Lotte van Leeuwen
Foto credits: Lotte van Leeuwen

Zin in goeie lunch, borrel of een avondje gezellig en lekker eten? Dan is de Bierboutique zeker een aanrader! Je vindt het eetcafé aan de Witte de Withstraat 40B. Reserveren kan hier.

Met dank aan Jan Sluijter Photography voor de mooie foto’s.