Flexwerken in Rotterdam Centrum? Dan heb je oneindig veel keuzes. Het barst namelijk van de lunchrooms en koffiezaakjes waar je lekker kunt werken of met een zakelijke afspraak kunt gaan zitten. Deze keer neem ik het zogeheten Maagd van Holland Gebied (rondom de Botersloot) onder de loep.

Sajoer (Botersloot 46A)

Opzoek naar goede koffie, gezonde sapjes en een smakelijke ontbijtje? Dan is Sajoer de plek waar je moet zijn. Onder het genot van een smoothiebowl en een cappuccino kun je hier lekker werken. Ik vind de sfeer bij Sajoer altijd gezellig en het personeel is supervriendelijk en enthousiast. Je zit hier lekker op je gemak en hebt niet het gevoel dat je moet ‘opschieten’. (En yay, ze hebben nu ook een vestiging in Blijdorp!)
Flexwerken of zakelijke afspraak: geschikt voor beiden
Koffie: erg lekker!
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: werkt perfect.

Nine Bar (Botersloot 44A)

Nine Bar is gevestigd naast Sajoer en is een zaakje dat is gespecialiseerd in het zetten van goede koffie. De sfeer is er gemoedelijk en rustig en je kunt er prima werken. Ze hebben niet alleen lekkere koffie, maar ook heerlijke koeken, lunchgerechten en ontbijtjes. Het terras van Nine Bar is ook een fijne plek om te zitten.
Flexwerken of zakelijke afspraak: flexwerken, want er hangt een rustige sfeer
Koffie: top
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: werkt goed

Koffiebar Rotterdam Nine Bar flexwerken

Foto door: Sanne de La Fosse (@omdatikdatwil) / MIES MEDIA

Bistro Bar Binnenrotte (Hoogstraat 110)

Telkens als ik hier langs liep dacht ik; hier moet ik een keer naar binnen, want het ziet er zo gezellig uit. Dit viel helaas een beetje tegen. Het is heel groot en daardoor lijkt het meteen heel rustig als er maar enkele mensen zitten. Ik hou meer van de knusse, kleine zaakjes. Daarnaast is het er heel rumoerig, omdat het tegen de bieb aan zit (en daar rennen kinderen rond, zijn mannen aan het schaken etc.).
Flexwerken of zakelijke afspraak: ik zou er niet zo snel weer naartoe gaan, dus geen van beiden
Koffie: niet bijzonder (ik ben erg verwend door alle goede koffie in Rotterdam)
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: niet zo snel. Na het vragen van de code moest ik deze drie keer invoeren, voordat hij het deed.

Noc Noc (Botersloot 28)

Flexwerken in Rotterdam Centrum middenin de drukte? Dan is Noc Noc een hele fijne koffietent die je de rust biedt waar je naar opzoek bent tijdens het werken. Het is echt heel erg leuk ingericht en het personeel is aardig en geeft je tips over welke bonen je het best kan kiezen. Je zit er lekker en de koffie is goed, dus zeker een aanrader!
Flexwerken of zakelijke afspraak: beiden, het is er rustig en gezellig tegelijk
Koffie: heerlijk
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: werkt

Douwe Egberts Café (Binnenrotte 200)

Zoals ik eerder al zei: ik ben meer van de kleine, knusse plekjes. Het Douwe Egberts Café is groot en het is er erg druk, waardoor ik me niet kan concentreren. Waarschijnlijk is het een populaire plek voor verschillende soorten publiek, waardoor het zo druk is. Ik vind het hier niet heel fijn werken en de koffie hier is ook geen koffie waarvoor ik terug zou komen.
Flexwerken of zakelijke afspraak: eerder een afspraak dan flexwerken
Koffie: oké, niet heel bijzonder
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: werkt

Zo, dat was hem weer voor deze keer. Waar ik mijn volgende flexwerkplekken ga vinden weet ik nog niet, maar blijf Hotterdan vooral volgen en kom erachter!

Hoofdfoto: MIES MEDIA