Rotterdam Centraal is een plek waar alle werkende mensen zich verzamelen. Met de tram, trein, bus of metro gaan ze naar hun werk of zijn ze onderweg naar huis. Wanneer je trein weer eens vertraagd is of je moet wachten op je afspraak kies je een fijne plek uit om koffie te drinken. Ik heb vijf plekjes uitgetest en bekeken of deze wel of niet geschikt zijn om te flexwerken of een afspraak in te plannen!

Café Engels (Stationsplein 45)

Ooit had ik hier mijn eerste sollicitatiegesprek voor mijn huidige baan bij Partybussen.nl en ik had nooit verwacht dat ik Café Engels zo’n leuke plek zou gaan vinden. Ik vond het eerst ietwat oubollig, maar de sfeer is er juist heel hartelijk en het is er vaak goed gevuld.
– Flexwerken of zakelijke afspraak: beiden, want er is rust en gezelligheid
– Koffie: helemaal prima
– Stopcontacten: aanwezig bij de zitbanken
– WiFi: werkt goed

Lebkov (Stationsplein 50)

Dit is echt mijn all-time favorite koffieplek rondom Rotterdam Centraal. Ik kom hier minstens één keer per week om te flexwerken en vind de sfeer heel fijn. De barista’s zijn altijd vriendelijk, er zijn genoeg zitplekken en dit is de plek waar ik mijn lievelings koffie voor het eerst heb besteld (soja cappuccino).
– Flexwerken of zakelijke afspraak: zeer geschikt voor beiden. Lekker centraal.
– Koffie: één van mijn favorieten
– Stopcontacten: aanwezig, maar je moet wel de juiste zitplek uitkiezen, langs de muur of boven
– WiFi: werkt goed

Lebkov Flexwerken Rotterdam Centraal

Uit je eigen stad (Proveniersplein 24A)

Onopvallend, aan de achterkant van het Centraal Station, zit dit leuke hippe zaakje waar je hele goede koffie kunt drinken en rustig kunt flexwerken. Het is gezellig ingericht en je hebt verschillende zitplekken, zoals aan de bar of in een hoekje op de bank. Leuk om met iemand af te spreken!
– Flexwerken of zakelijke afspraak: zeker beiden
– Koffie: top
– Stopcontacten: aanwezig
– WiFi: werkt prima

Nationale Nederlanden Douwe Egberts Café (Stationsplein 25)

Het eerste wat mij hier opvalt is dat het ontzettend druk is. Overal zitten werkende, kletsende mensen en er staat een rij bij de koffie. Ik kan me hier niet echt concentreren op mijn werk. Wat wel een pluspunt is, is dat je hier aparte glazen hokjes kunt reserveren voor belangrijke presentaties of besprekingen.
– Flexwerken of zakelijke afspraak: zakelijke afspraak, want het is er heel druk
– Koffie: niet bijzonder lekker
– Stopcontacten: in de hokjes aanwezig, verder weet ik het niet
– WiFi: werkt

Stationshuiskamer (Stationsplein 1)

Ook hier is het ontzettend druk met werkende mensen of vrienden die samen een kopje koffie drinken. Er is in de (best grote) zaak een lange leestafel speciaal ingericht voor flexwerkers met stopcontacten en al, maar voor mij is het hier iets te rumoerig..
– Flexwerken of zakelijke afspraak: zakelijke afspraak, vanwege de drukte
– Koffie: erg lekker
– Stopcontacten: aanwezig aan de lange leestafel
– WiFi: doet het

De volgende keer test ik vijf flexwerkplekken op de Binnenweg, zowel de Oude als de Nieuwe. Heb je tips? Laat ze dan hier voor me achter!