Taarten, muffins, cupcakes, brownies, scones met room en jam… begin je alleen al bij het horen hiervan te watertanden? Speciaal voor jou als echte zoetekauw zet Hotterdan de meest smaakvolle adresjes voor een lekker gebakkie op een rij. En wil je jouw komende verjaardag wel een goede indruk achterlaten met jouw traktatie bij je collega’s? Dan weet jij nu bij welke patissier je op de stoep moet staan 😉

1. Koekela
Iets te vieren of zomaar voor de lekkere trek? Koekela is al is jaren mijn vaste stek voor verrukkelijke cookies & cakes. Ook al ben je niet in de buurt, het is dat stukje (om)fietsen naar de Oude Binnenweg dubbel en dwars waard!

2. Urban Bakery
De zelfgebakken lekkernijen van de Urban Bakery zijn te vinden op de Hoogstraat en bij de Hofbogen, waar je ook de patissiers aan het werk ziet in de bakkerij. Dus dol op carrot cake, cheesecake, cupcakes of chocoladetaart? You know where to go.. 

3. Lof der Zoetheid
Aan het Noordplein is er een walhalla voor de zoetekauwen. De naam spreekt boekdelen. Ga je neus achterna en je zal vanzelf de deur bij de winkel van Anastasia en Elena de Ruyter binnenstappen. Na het proeven van deze met liefde gebakken zoetigheden zin om zelf je bakkunsten te tonen? Stap dan gelijk binnen bij de buren van het Kookpunt voor de nodige uitbreiding van je keukengerei 😉

4. Dudok
In 1991 werd de eerste Dudokvestiging geopend in onze Maasstad. Dit is ook de plek waar het geheime recept van fameuze Dudok appeltaart, die overigens met gemak kan doorgaan als een lichte lunch, werd bedacht. In mei opende, na een grondige renovatie van het monumentale pand,  Dudok in het (Euromast)Park haar deuren voor het publiek. Hotterdan was present bij de opening en werd daar op al dit lekkers getrakteerd (zie foto). Wil je echter gewoon even een taartje oppikken voor thuis bij de koffie? Dan kan je bij de Dudok Patiserrie op de Westewagenstraat of op het Centraal Station terecht.

5. SUE
Heb jij je deze week eigenlijk al teveel tegoed gedaan aan al dat lekkers? Ook als de broekriem even wat strakker aangetrokken moet ga je gewoon voor zoet alleen op de healthy way. Onmogelijk? Niets is minder waar. De bites van SUE zijn best of both worlds, dus geniet van deze guilty pleasure zonder ongezonde toevoegingen. Het hoeft dus niet bij window shopping te blijven, in deze vierkante bites kan jij gerust je tanden zetten. Op de Karel Doormanstraat, de Goudsesingel, of een van de andere verkoopadressen in Rotterdam, kan jij met een gerust hart smullen van deze welverdiende traktatie voor jezelf!