Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent maar 1 ding: gezellig borrelen met collega’s, vrienden of familie. Nog op zoek naar een leuke vino-hotspot? Hotterdan helpt jou graag met favoriete adresjes in het hart van de stad waar wijnliefhebbers hun geluk niet op kunnen..

1. Fitzgerald
Restaurant Fitzgerald mag wat ons betreft dit fijne lijstje aanvoeren. Houd je van een (heel) goed glas druivensap en uitmuntende wijn-spijs combinatie? Dan is dit met een Michelinster bekroonde pareltje jouw adres voor dit weekend. Als de 2 dikke boekwerken met de wereldselectie aan wijnen je begint te duizelen, geen paniek. De sommelier vertelt je vol passie het verhaal van elk van de wel 1000 wijnen die de wijnkelder van Fitzgerald rijk is. Dat wijn in dit prachtige restaurant bij de Oude Haven centraal staat blijkt ook uit de quote op het menu van de naamgever. “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.”, is getekend F. Scott Fitzgerald. Can I get an Amen?! 😉

2. l’Ouest
Ben je op zoek naar een fijn petit-restaurant met een betaalbare lunch of diner? Stap dan binnen bij l’Ouest op de Van Oldenbarneveltstraat en waan je voor even in de straten van Parijs. Geniet samen van de wine flight van l’Ouest: een mini wijnproeverij bij jou aan tafel met bijbehorend diverse tapas. En nu de zomerdagen er weer aankomen kan je ook van je wijntje genieten op het zonnige terras van de wijnbar.

3. Vineum
Even verderop, op loopafstand van l’Ouest en om de hoek bij de Witte de Withstraat, vind je in een indrukwekkend monumentaal pand winebar Vineum. Zoals het logo op de gevel al verraadt, het (wijn)glas is hier altijd halfvol! Naast de winebar heeft Vineum, Latijns voor wijngaard, nog een verrassing in petto. Aan de achterzijde bevindt zich namelijk nog een heuse verborgen stadstuin.  Op een warme zomeravond tot middernacht gezellig buiten borrelen onder de wijnranken.. klinkt niet verkeerd toch?

4. Wijnbar Het Eigendom
De keuze is reuze bij deze knusse hotspot op de Witte de Withstraat in het kloppend hart van Rotterdam. In wijnbar Het Eigendom zit letterlijk met je neus tussen de wijnen. een beter uitzicht kan je je niet wensen als wijnliefhebber. Er is niet alleen keuze uit een ruime selectie van 130 wijnen, er wordt ook zeker aan de maag gedacht met een bijbehorend petit-diner. Ga samen met sommelier Maarten van Vessem op zoek naar jouw favoriete druivensap, geniet ervan!

5. HMB Restaurant
Op de begane grond van De Rotterdam aan de kade is Hummingbird gevestigd. Het restaurant, ook wel bekend als HMB, biedt je de keuze uit 100 wereldwijnen van formaat. Je krijgt niet alleen een eersteklas uitzicht op de Erasmusbrug dus, maar ook een inspirerende inrichting en wisselende seizoensgerechten waar je spontaan trek van krijgt. Wel even tijdig reserveren als je front row wil borrelen 😉

En? Intussen je keuze gemaakt voor jouw wine o’clock momentje dit weekend? Proost! 

 

Fitzgerald  Fitzgerald  Fitzgerald

Het 5-gangen diner Fitzgerald…