Als je denkt dat alleen het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch mooie pareltjes vindt heb je het mis. Speciaal voor jou heeft Hotterdan de leukste en meest bijzondere kunst & koffie hotspots op een rij gezet. Al deze Rotterdamse pareltjes hebben ook een gers bakkie koffie voor je klaarstaan. Dus zet die tv uit, trek je jas aan en stap binnen bij een van de volgende Hotterdanse spots. We beloven je dat je met een flinke dosis nieuwe inspiratie (en energie) weer de deur uitgaat. Waar wacht je nog op!

1. Natafelen met kunstenaars
Over inspirerende plekken gesproken… enigszins verstopt in een zijstraat tussen de Hoogstraat en de Groenendaal valt je oog vanzelf op een grote, felrode garagedeur – niet te missen! Stap de wondere wereld van De Garage binnen. In deze voormalig Volkswagen-garage, die in 2011 werd omgeturnd tot de huidige expo-setting, vind je nu de perfecte combinatie van kunst en koffie. What else? Het jaarprogramma wordt ingedeeld in 4 tentoonstellingen met actuele thema’s. En extra bijzonder: aan het einde van ieder kwartaal wordt een bijzonder Natafelen-diner georganiseerd, temidden van alle kunstwerken, samen met de kunstenaar en curatoren. Hoe bijzonder! En dat dus met smaakvol, vegetarisch menu van Rotterdamse chef-kok Laurence van Bergijk. Vrijdag 23 maart is het zover en er zijn nog een paar plekjes vrij, dus wees er snel bij!

2. Katendrecht’s Posse
Soms vind je zo’n bijzonder pareltje dat je eigenlijk liever geheim houdt, omdat het zo speciaal is. Posse is van dat kaliber. Als je vanaf de Kop van Zuid via de ‘hoerenloper’ de kade van Katendrecht betreedt struikel je er zo’n beetje over. Laat je inspireren in de indrukwekkend hoge oude havenloods die door Paul Posse is omgetoverd tot een ware (expo)galerij met restaurant. Een tikkeltje rauw en robuust en de ruimte heeft met de metershoge houten entreedeuren zeker z’n authentieke charme behouden. En terwijl je in iedere hoek van de loods weer iets nieuws lijkt te ontdekken of ’s zomers buiten op het terras geniet van zonnetje, loopt het water je in de mond bij het zien van de kaart. De keuken is klein, maar wel heel fijn.

3. Word wakker @ Kunsthal
Dat de Kunsthal prachtige kunst en workshops tentoonstelt weten wij Rotterdammers allang. Maar wat waarschijnlijk nog niet wist is dat Kunsthal ook speciale word wakker ontbijtsessies organiseert. In zowel januari en februari is er eenmaal op zondag een live Wegdroomconcert gegeven, gevolgd door een pyjama-rondleiding. Is dat niet heerlijk wakker worden? Wij dromen nu al weg bij de volgende word wakker sessie … Oh ja, en voor de uitslapers onder ons, je natuurlijk ook in het Kunsthalcafe de gehele dag genieten van de All Day Breakfast-skills van de chef. 🙂

4. Koffie, wijn & live muziek 
Over bijzonder gesproken, bij Koffie & Ambacht in Charlois kom je ogen en oren tekort. Deze koffiespot annex wijnbar ademt een en al sfeer uit. Temidden van deze bonte verzameling worden een aantal keer per maand live muzieksessies georganiseerd. Ga eens langs voor de lekkere vegetarische lunch of fijn avondje live muziek met een goed glas wijn. Leuk detail: de huiswijn is zelfgemaakt en afkomstig uit Hongarije waar eigenaresse Lies en haar man een eigen huis met wijngaard bezitten.

5. Koffiethee iemand?  
Boekenwurmen opgelet, pal naast de Laurenskerk vinden jullie het boekenwalhalla. En nee, dan bedoel ik niet de openbare bibliotheek, maar Sherlock’s Place. Noem het kneuterig, maar in dit koffiezaakje – wat tevens ook wat wegheeft van een antiekwinkel – is de ideale spot om even heerlijk tot rust te komen na een middag shoppen. En dat met een goed boek in de ene en een sterke bak koffie of thee in de andere. En speciaal voor mensen zoals ik die niet kunnen kiezen, is er ‘koffiethee’. Ik ben om!

Laat het ons weten wat je van deze bijzondere hotspots met kunst en koffie en geniet van je welverdiende weekend, doen wij dat ook. Ciao!