Summer is here! Wat is er nu nog lekkerder dan met hapje en drankje in de hand genieten van verkoelend briesje aan de Maas? En dan hebben we het nog niet eens over het prachtige uitzicht op onze bruggen 😉 Hotterdan tipt jou de hotspots om deze zomer te shinen (daar) aan de waterkant…

1. A La Plancha
Deze droomlocatie aan het Noordereiland, met terras pal aan de Maas, is alleen open gedurende de zomermaanden met goed weer. Met deze zomerse temperaturen en zonneschijn dus gegarandeerd zomerpret, maar check met mindere dagen dus vooraf voor de zekerheid even de website. Temidden van de twee bruggen geniet jij tijdens een diner bij dit pop-up visrestaurant van het on point uitzicht met de vele voorbij varende schepen. Never a dull moment op deze toplocatie!

2. Prachtig
De naam zegt het al, je zit hier werkelijk prachtig. Met je neus op de Erasmusbrug en een groot terras aan het water is het hier voor lunch en diner goed vertoeven. En extra leuk voor North Sea Jazz-liefhebbers, dit weekend is het dubbele pret met op zaterdag en zondag live muziekoptredens. Mis het niet!

3. Fenix Food Factory
Houd je iets meer van urban stijl? Dan ben jij bij Fenix Food Factory aan het juiste adres. Kies binnen in de grote loods uit de vele lokale lekkernijen die Rotterdam rijk is en plof daarna buiten neer op een van de chille stoelen of banken, gemaakt van pallethout.

4. Aloha
Nee je bent niet op Hawaii, dit is gewoon een heerlijk tropisch stukje Rotterdam. Vanaf lunch tot aan de late avonduren is dit de ultieme chill plek, waarbij jij je voor even weer waant in de glorietijden van Tropicana. Alles wat je hier ziet doet denken aan het vroegere zwemparadijs waarin Aloha gevestigd is. Overigens zijn er ook ruimtes voor zakelijke events en vergaderingen te reserveren. Dat is eens wat anders dan dat saaie kantoorgebouw 😉

5. Hotel New York
Deze klassieker mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Fier op de Kop van Zuid, met uitzicht richting de Rotterdamse havens, is Hotel New York gevestigd. Dit karakteristieke pand uit 1901 deed vroeger dienst als kantoorgebouw van de Holland Amerika Lijn en is hedendaags een waar Rotterdams icoon. Naast een uitgebreide keuze voor lunch en diner heeft het hotel-restaurant ruimschoots plek om tijdens zomerdagen front row van het water te genieten. En na het diner nog zin in een lekkere cocktail? Neem dan een kijkje in het souterrain, daar vind je de trendy cocktailbar van het hotel NY Basement. Fijn weekend, proost!

fotocredtis: A La Plancha, Nick Simonis.