Afgelopen weken kregen we al even een fijn voorproefje van de zomer die in aantocht is. Tijdens de komende Pinksterdagen komt de warmte ons gelukkig weer tegemoet. Dat betekent dat onze fiets startklaar staat om bij de eerste zonnestraal naar het park te racen en van terras naar terras te hoppen. Op zoek naar de leukste plekjes waar je tegelijkertijd ook kunt genieten van het Rotterdamse natuurschoon? Hotterdan tipt jou dé hotspots in de mooiste Rotterdamse parken.

Het Euromastpark
1. Dudok In Het Park
Een Rotterdams fenomeen; de appeltaart van Dudok, ontwikkeld in Dudok Rotterdam met geheim receptuur. Goed nieuws voor de fans, want waar je tot deze week op De Meent moest zijn voor gebak kan je nu ook in het Euromastpark terecht bij Dudok In Het Park. Het imposante rijksmonument uit 1750, waarvan de bovenverdieping al fungeerde als kantoor voor Dudok, heeft na een geslaagde renovatie haar deuren weer geopend. Een pareltje voor het oog met de prachtig hoge plafonds, kroonluchters en verfijnde wandschilderingen. Door de grote raampartijen geniet je ook binnen van het groen en zet één stap buiten en je waant je, middenin het Euromastpark, in een heuse kasteeltuin.

2. Parqiet
En zet 3 stappen verder en je struikelt over het heerlijke grasterras van Parqiet. Deze pittoreske houten plek aan het grasveld middenin het park ademt sfeer, rust en ruimte uit. Parqiet is in dit park met stip dé ideale relaxplek voor een lazy summerday. Dus plof neer in een van de vele houten strandstoelen, blote voeten in het gras uit en geniet van een gers Man met Bril-bakkie met een SUE bite, een uitgebreid Le Parqiet-ontbijt of lunch van verse Rotterdamse producten. Count me in!

3. De Ballentent
Wellicht niet de eerste hotspot waar je aan denkt of de meest fancy inrichting, maar er is een hele goede reden om deze gezellige havenkroeg een bezoekje te voorzien. Carnivoren opgelet, want hier vind je beste bal van Rotterdam. Wil je echt authentiek stukje Rotterdams ervaren? Maak dan bij De Ballentent een pitstop als je rondje park doet of als je – net als in oude tijden – de cruiseboten aan de kade wil bewonderen. En geloof mij, zelfs grootmoeder maakte dat broodje bal niet zo lekker 😉

Het Kralingse Bos
4. The Boathouse en Schone Lei 

Waar dit weekend de foodtrucks het Kralingse Bos weer binnenrrrollen kunnen lekkerbekken de gehele zomer hun hart ophalen tussen het natuurlijk schoon van Kralingen. Als de eerste zonnestraal weer op die prachtige Plas schittert vind je ons front row aan de waterkant op het terras van The Boathouse of De Schone Lei. Omringt door bos en water geniet je daar van een goed wijntje of lunch, voor ieder wat wils!

Het Vroesenpark
5. Vroesenpaviljoen
In Blijdorp bevindt zich het altijd fijne Vroesenpark. Oke, op een warme zomerdagen struikel je er wel over de barbecue, maar gezellig is het er zeker en er is altijd wat te zien als jij je op het terras van het Vroesenpaviljoen installeert. Ik schreef er eerder al over, maar de pancakes zijn bij deze outdoor hotspot mijn all time favorite. Dus ben jij pancake-liefhebber, go there want deze chef weet hoe hij ze moeten bakken. Je bent gewaarschuwd 😉

Genoeg inspiratie voor een leuk uitje tijdens dit extra lange Pinksterweekend? Laat ons weten wat jouw favoriet was, bon appétit!