Heerlijk, de bomen kleuren voorzichtig groen en de temperaturen stijgen. Kortom: tijd om het festivalseizoen af te trappen met Motel Mozaïque! Het festival is één groot avontuur, waarbij je een hoop spannende, relatief nieuwe artiesten op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst ontdekt. Tijdens MOMO kun je verwachten het onverwachte te gaan ervaren, op veel verschillende plekken in de stad. Hoe lekker klinkt dat?! Omdat wij dól zijn op het festival mogen wij (tromgeroffel..) twee passe-partouts verloten onder jullie, fijne lezers! Laat hieronder óf op FB of Instagram weten waarom en met wie jij MOMO ‘17 wilt beleven en maak kans op deze te gekke prijs! Sommen wij alvast 5 hele fijne acts en tours voor je op:

1. Tindersticks (donderdag 6 april, opening Motel Mozaïque Festival)
Tindersticks opent Motel Mozaïque Festival 2017 met een exclusief cine-concert, hoe tof! De Britse band speelt op donderdag 6 april live de soundtrack die ze componeerden bij Minute Bodies, een film van Tindersticks frontman Stuart A. Staples himself. Behoorlijk exclusief, dit cine-concert, want dit is de enige Nederlandse halte van Tindersticks tijdens hun Europese tournee! Naast het openingsconcert op donderdagavond, organiseert Motel Mozaïque Festival voor haar bezoekers op vrijdag ook nog een exclusieve Q&A met Tindersticks in filmhuis KINO. Daar zal de film nogmaals (zonder live-muziek) worden vertoond.

2. MINGO presents Bluntspeakers (vrijdag op zaterdag om 2:30 uur BIRD)
Deze Rotterdamse act wordt door MOMO getipt als doorbraak van het jaar. Bluntspeakers mixt RnB, future house en soul alsof het nooit anders bedoeld was. Want waarom niet Minnie Ripperton draaien na John Maus en iets van Gill Scott Heron?! Kortom: hier mag gedanst worden! En hard! En als we iets graag doen..

3. DOOXS (zaterdag 8 april om 14:30 uur, Plaza Mozaïque)
Yes, een Rotterdamse act! “Onderkoeling schijnt een onaangename lichamelijke ervaring te zijn, maar in het geval van DOOXS sluiten we ons graag nog een dag of drie op in hun koelcel vol trage elektronica. Hun debuut-EP, Under My Tongue, bewijst dat diepvriestemperaturen namelijk best hartverwarmend kunnen zijn: ze roeren met een voorzichtig uitgestoken ijsstokje ambient, IDM en R&B door elkaar en prijken met dat beproefd recept op lijstjes naast artiesten als Andy Scott, Moderat en Spooky Black. Intiem, maar daarom niet minder imponerend.” En nee, we kunnen het niet mooier zeggen dan de copywriter van MOMO zelf.

4. Fashion Clash (zaterdag 8 april om 15:00 uur, Witte de Withstraat)
Kijk, dit is waar ons Rotterdams’ modehart nog sneller van gaat kloppen. Een tour langs Rotterdamsfinest, wat mode betreft. Maak van dichtbij kennis met ontwerpers, gebruikers, makers en de omgeving van het Rotterdams modehart en sluit je tour af met drie bijzonderefashion shorts die nooit eerder op groot scherm te zien waren.

5. Zebra Katz (zaterdag op zondag om 2:00 uur, WORM)
“Laat je niet misleiden door de alomtegenwoordige ‘bitches’ in de teksten van Zebra Katz, dit wonder der Brooklyniaanse natuur maakt deel uit van de queer hiphop. Que? Jawel, de grootste macho-cultus van de popmuziek ruimt baan voor holebi’s. Het werd verdorie tijd,” aldus MOMO. Hij stond lang in het voorprogramma van Azealia Banks, maar Zebra Katz heeft het inmiddels tot het hoofdpodium van menig popzaal geschopt. Met zijn prachtverschijning is het een ware show, waarin al je zintuigen worden geprikkeld. Yes, Queer hiphop is here to stay. 

Als je nu nog niet lekker bent gemaakt voor een weekend MOMO.. Laat hieronder weten waarom jij die twee passe-partouts móet scoren! Degene met de mooiste reden wint. Succes! Oh en voor de nieuwsgierigen onder ons: check hier nog even het gehele programma.