Afgelopen zondag was het tijd voor Reggae Festival Rotterdam. Het was voor het eerst dat er een dergelijk festival in 010 werd georganiseerd. Een goede zet, want er bleek enorm veel behoefte te zijn. Het festival was zelfs uitverkocht! Ruim 15.000 mensen waren zondag te vinden in het Euromastpark. Ook ik liep tussen de grote mensenmassa. De organisatie van het festival ken ik en ik was erg benieuwd hoe ze het zouden doen. Oudgedienden als Sister Nancey, Alpha Blondie en Wayne Wonder waren van de partij. Ook kon je lekker losgaan bij de dancehall stage. Hier bracht o.a. K-Liber hun muziek ten gehore. Wie kent hen niet?! Mensen twerkten erop los toen ‘Viben’ werd gezongen.

Inmiddels hebben jullie vast de nieuwsberichten en de Facebook comments gelezen. Die waren niet mals. Het Reggae Festival kreeg een hoop klachten en kritiek over zich heen. Op zich begrijpelijk, want het was ook gigantisch druk. De rijen voor munten, drank en food waren bizar lang. Toen ik kip wilde halen, kregen mensen zelfs ruzie in de rij. Tja, frustraties komen naar boven als je hongerig bent. Hoewel ik de kritiek van mensen goed begrijp, wil ik hier wel even zeggen dat ik het knap vind dat de organisatie voor het eerst een grootschalig reggae festival heeft neergezet. Ook was het publiek heel divers en was de vibe goed. Hulde!

Maar waar ik natuurlijk vooral voor kwam was de festival fashion. Ook deze keer had het merendeel van het publiek een andere interpretatie van fashion dan ik. Bovendien waren de meeste mensen niet eens bezig met hoe ze er uit zagen. Velen liepen vooral rond in hun chill pak of wilden niet op de foto. Daarnaast heb ik vooral veel te korte en te strakke kledingstukken gezien. Toch heb ik een paar knappe festivalbezoekers kunnen strikken die opvielen vanwege hun haar of outfit. Zie hier het resultaat!

Rebecca
Rahel
Wasim
Sezer & Gelila