ik5
Het was huilen geblazen toen het Secret Society festival in juni niet door ging. Echter, Secret Society laat zich niet kennen en organiseerde afgelopen zondag een kleinschaliger evenement, namelijk een heerlijke lazy Sunday borrel in te gek pand in de wijk Feijenoord.

Zodra ik het pand binnenloop zie en voel ik meteen de New Yorkse invloeden. Aan de Piekstraat 71 zit de voormalige Kuypersfabriek en het pand kenmerkt zich door de typische kerkachtige ronde ramen. Normaliter huist in dit pand Premium Inc., een house of brands, die in de showroom verschillende schoenmerken etaleert. De schoenen hangen overal aan de muur en ook icoon Johan Cruyf is niet weg te denken uit het interieur.

DSC_3554Relaxed en lazy is de borrel zeker. De sfeer zit er prima in en op het podium geven Kim de Boer, Boys Keep Swingin’ en Soulsuits een toffe performance. De bar wordt geleid door de heren van Bokaal, RedBull en Bobby’s Gin. Met die drank zit het dus wel goed 😉 Voor wie wil eten staan er foodtrucks voor de deur geparkeerd. Hier kun je je tegoed doen aan sate, broodjes bal en soep. Ja, food, drinks and music… what else do you need on a Sunday?

Feel Good Vibe
Het valt me echter wel op dat het publiek wat ouder is en er chiquer bijloopt dan ik van tevoren dacht. Ik voel me zelfs licht underdressed. Ach ja, in mijn Trut sweater maak ik in ieder geval wel een statement 😉 Na een drankje te hebben gescoord bij de bar stap ik op organisator Marcel den Ouden (ook bekend van de MUST feesten) af en spreek mijn observaties uit. Volgens hem is Secret Society niet gebonden aan leeftijd, maar “voor een ieder die met vrienden een feel good vibe wil beleven.” “Die feel good vibe overbrengen op het publiek is DSC_3566onze missie. Met music, friends, drinks, food en vibes als basis willen wij op deze manier nieuwe en verfrissende events in Rotterdam organiseren”, aldus Marcel. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en inspirerend. Als doorgewinterde ondernemer was het voor hem ook slikken toen het festival in de zomer niet doorging. “Wij hebben het festival in de zomer te groot aangepakt, waardoor we de organisatie uiteindelijk toch niet rond kregen. Daarom hebben we besloten om ons te richten op dit soort kleinschaligere events. Vanuit hier kunnen we ons concept steeds verder uitbouwen.”

Dat Secret Society zal gaan groeien is voor mij wel duidelijk. Het concept zit goed in elkaar en ze bieden de bezoekers net wat meer kwaliteit dan gebruikelijk. Ik vraag me dan ook af waar Marcel elke keer zijn inspiratie vandaan haalt voor zijn events. “Eigenlijk haal ik overal inspiratie uit. Gesprekken met jonge bezoekers of jonge ondernemers brengen mij ook weer op nieuwe ideeën. Ook haal ik inspiratie uit reizen. Vooral New York is een grote inspiratiebron”, laat Marcel weten.

Na mijn gesprek met Marcel haal ik een broodje bal en laad ik mij vervolgens op in de Recovery Room. Hier kan men een massage krijgen en een heerlijk sapje halen bij favoriete sapbar Sajoer. Ja, dit is een mooie afsluiter van mijn weekend!

Impressie