Begin 2016 liet ik een tattoo op de binnenkant van mijn bovenarm zetten door mijn favoriete illustrator & artist Lucky Dubz. Inmiddels zit zijn studio alweer bijna twee gevestigd aan de Jacobusstraat 211. Door de jaren heen heeft hij zoveel mensen gezien en naar hun bijzondere verhalen geluisterd toen zij hun tattoo lieten zetten.  Samen met zijn vriendin Xuan, met wie hij samenwerkt, vonden ze het tijd om iets met deze verhalen te doen: een boek uitgeven waarbij hun klanten en hun persoonlijke verhalen centraal staan. De shoot voor het boek vond vorige week plaats en ik was uitgenodigd om achter de schermen mee te kijken!

Emotie
Het idee is om een limited serie van het boek uit te geven welke wordt ontworpen door Niels Hendriks. Het boek is gekoppeld aan een thema: emotie en gevoel. Tattoos zijn vaak een uiting van iemands persoonlijke verhaal. Men laat zien wie hij of zij van binnen is zonder dat ze het hoeven te vertellen. Tattoos zijn ook vaak een gedenkteken of verbonden aan een bijzondere herinnering. Lucky heeft alle verhalen gehoord en veel zijn hem nog bijgebleven. Voor het boek hebben Xuan en hij een selectie gemaakt van 34 personen met hun verhaal. Alle 34 verhalen vertellen verschillende emoties die bij het leven horen. Van verdriet en geluk. Van liefde en pijn. De verhalen zullen niet in interview vorm te lezen zijn, maar echt als korte verhalen – geschreven door Demian Polane – die de lezer zullen raken.

Een nieuw begin
De shoot vindt plaats in een oud schoolgebouw in Overschie. Deze locatie leent zich perfect voor de sfeer die Lucky, Xuan en fotograaf Eelco Wortman willen neerzetten. Na binnenkomst ontmoet ik Anouk, een van de 34 deelnemers. Een paar maanden geleden heeft ze een prachtige tattoo op haar ribben laten zetten. Het is een kompas dat verweven is met lelies. Allemaal in mooie, fijne lijnen. Ik vraag naar haar verhaal. Ze vertelt dat ze haar been brak. Kort daarvoor ging ook haar  lange relatie uit. Alles kwam hard aan en zorgde voor een breakdown. Inmiddels is ze er sterker uit gekomen en haar tattoo staat voor een nieuw begin.

Het perfecte licht
Nadat Anouk is opgemaakt door Macy Sowikromo komen Lucky en Xuan haar halen om naar de kelder van het schoolgebouw te gaan. De kelder is donker en ligt vol rommel. Rauw en sfeervol tegelijk. Eelco staat haar al op te wachten. Eerder die middag heeft hij ontdekt dat er door de kleine vierkanten raampjes in het plafond een perfect licht naar beneden schijnt. Anouk gaat precies in het licht staan en terwijl Eelco aan het fotograferen slaat, staat Xuan in de hoek en interviewt Anouk. Xuan heeft de gave om mensen zich enorm op hun gemak te laten voelen. Bij iedere deelnemer wist ze het ijs te breken en laat ze hen nog eens hun verhaal doen. De emoties lopen soms op en niet iedereen houdt het droog. Het is mooi om te zien dat iedereen zich zo durft open te stellen.
Benieuwd naar het boek? In november zullen er 100 exclusieve exemplaren  in de Lucky Dubz Studio worden verkocht.  En….wij mogen een boek weggeven! Houd onze social kanalen in de gaten voor meer informatie.