Het is weer tijd voor het maandelijkse overzicht van waar je in Rotterdam fijn kunt flexwerken! Dit keer test ik vijf flexwerkplekken op de Oude en Nieuwe Binnenweg. Ik heb een tijdje op de Nieuwe Binnenweg gewerkt en ben gek op deze straat. Er komen steeds meer nieuwe zaken bij en ook de Oude Binnenweg wordt steeds gezelliger. Hier word ik blij van!

The Yoghurt Barn (Oude Binnenweg 117-119)

Ik ben wel eens bij The Yoghurt Barn geweest in Amsterdam om van een lekkere high tea te genieten, maar had de Rotterdamse vestiging nog niet eerder bezocht. Wat is het een mooie zaak! Heerlijk om lekker te eten, wat te drinken of rustig te werken. De bediening is ook echt heel vriendelijk.
Flexwerken of zakelijke afspraak: beiden. Sfeervol, maar ook rustig
Koffie: heerlijk
Stopcontacten: aanwezig bij de zitplekken langs de muur
WiFi: werkt uitstekend

Flexwerken Rotterdam Oude Binnenweg

Coffee Company (Eendrachtsplein 2)

Dit is een oud, vertrouwd adresje om zo nu en dan koffie te halen. Ik werk in de buurt op kantoor en dan is dit de uitgelezen plek voor een to-go cappuccino. Maar, je kunt er ook lekker werken! Het is er wel altijd druk en je moet een goed plekje weten te bemachtigen aan de leestafel als je een stopcontact nodig hebt.
Flexwerken of zakelijke afspraak: Beiden, gezellig en chill
Koffie: Lekker
Stopcontacten: zijn schaars, goed zoeken bij de leestafel
WiFi: Uitstekend

Heilige Boontjes (Eendrachtsplein 3)

Oké, even eerlijk. Deze koffiezaak zit niet op de Oude of Nieuwe Binnenweg, maar wel net op het hoekje en hij is zeker het noemen waard! Je drinkt hier niet alleen hele lekkere koffie, maar de gedachte achter Heilige Boontjes is ook nog eens heel mooi. Het is namelijk een project om lastige jongeren uit Rotterdam te helpen.
Flexwerken of zakelijke afspraak: beiden, er hangt een gemoedelijke sfeer
Koffie: perfect
Stopcontacten: Goed zoeken (langs de muur)
WiFi: werkt prima

Koekela (Nieuwe Binnenweg 79A)

Koekela heeft ooit mijn hart gestolen toen ik er ging werken. De lekkerste taarten, koekjes en bars kun je hier krijgen en de soja latte is mijn favoriet. Het is een knusse zaak en ouderwets gezellig. Het is er wel altijd heel druk en soms sta je zelfs in de rij voor een tafeltje. Hier moet je dus niet op zaterdag gaan flexwerken, haha!
Flexwerken of zakelijke afspraak: geschikter voor een afspraak, ietwat rumoerig
Koffie: een van mijn favorieten
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: werkt perfect

Gys (Nieuwe Binnenweg 182)

Gys staat voor mij gelijk aan groen en gezond. Je kunt hier biologische hapjes en drankjes krijgen en naar mijn idee is alles wat je hier eet goed voor je. Het is een mooie, grote zaak en er hangt een hele rustige sfeer. Fijn om ongestoord te werken dus, maar niet voor een ‘gezellige’ afspraak.
Flexwerken of zakelijke afspraak: flexwerken, heel rustig en stil
Koffie: lekker
Stopcontacten: aanwezig
WiFi: werkt prima

De Nieuwe Binnenweg is heel lang en ik kan natuurlijk niet alle zaken in mijn eentje af. Heb jij een aanrader die ik echt moet proberen? Reageer dan hieronder en laat het me weten!

Hoofdfoto: MIES MEDIA.