11219596_897462806994520_3722583587674950360_nNaast fijne modegebeurtenissen in onze stad, barst het ook van de lekkere food events. Om je vingers bij af te likken zeg maar. Zoals ik deze maand in de Uitagenda tip, kun je dit weekend je voeder-lol op bij Rauwkost, dat plaatsvindt op de binnenplaats van het Groot Handelsgebouw. Hieronder tref je dé 3 redenen waarom jij bij dit eetfeest moet zijn!

1. Je proeft fijne gerechten van fijne topchefs voor fijne prijsjes
Yep, want dat is in principe het concept van Rauwkost: topkoks (waaronder Rolph Hensens van HMB en Michael Schook van Matroos en het Meisje) die mooie gerechtjes bereiden voor geinige prijzen. Het idee is dan ook dat je zoveel mogelijk verschillende gerechtjes proeft, die allemaal tussen de €3 en €8 kosten. Ik bedoel: daar kun je niet voor in een sterrentent zitten. Rauwkost maakt mogelijk.

2. Je leert ook nog eens wàt je in je mond stopt
Naast dat je heerlijk kunt kauwen en knabbelen van de lekkerste happen zijn er ook workshops over eten en drinken. Kijk, en met die kennis en kunde kun jij je gasten voor toekomstige thuis-dinertjes weer mee omver blazen. Altijd fijn.

3. Je danst de calorieën er lekker weer af
Mij kun je wakker maken voor goddelijk eten, maar ook zeker voor een potje dansen hier of daar. Vanavond sluit Rauwkost de boel af met een lekkere dance parteh, waarbij je de tot je genomen calorieën in een twist en een turn kwijt bent.