Kim van Eijnatten, eigenaar en ontwerpster van label Nonsens en werkzaam bij H&M als stylist en visual merchandiser, is altijd bezig met kleding. “Kleding en accessoires ik hou d’r van. Ik ben er veel mee bezig voor zowel voor mijn werk bij H&M als mijn eigen label.”

Typisch Kim
“Met kleding ben ik heel veranderlijk. Ik mix veel maar gooi er altijd wel mijn eigenste Kimpie-sausje over, waardoor het toch altijd iets herkenbaars heeft. Ik hou van grappige, hysterische of niet kloppende elementen. Niet te serieus graag! Ik ben af en toe net een kerstboom, aftuigen kost soms best even tijd.”

Nonsens
“Na mijn opleiding Mode & Kleding aan de MTS ben ik direct naar de Kamer van Koophandel gerend. Ik heb modeshows gegeven, heul veel gedaan voor clubs en de Dance Parade. Ik ben er een tijdje uit geweest, maar nu weer vol aan de slag. Ik werk nu aan een zomercollectie; festival en native inspired met nineties invloeden, zo zou ik het omschrijven. De velvet flared bellbottoms is mijn favoriet uit de collectie! Samen met een vriendin ben ik nu Nonsens&Noenoe begonnen. Samen gaan we deze zomer festivalletjes en markten af. Je vind ons deze zomer op onder meer Solar, Nomad festival, Mystic Garden en Have a Nice Day.”

Kopen, kopen, kopen!
“Kleding en accessoires ik hou d’r van. Ik ben er veel mee bezig voor zowel voor mijn werk bij H&M als mijn eigen label. Maar om nou te zeggen dat ik heel veel shop, nee dat valt heel erg mee. Zeker dit jaar heb ik me super ingehouden, ik heb maar iets van drie dingen gekocht en maak er nu een sport van om dit jaar niks te kopen. Nou ja, bijna niks dan… Krijgen en zelf maken mag wel 😉 Ik ben ook geen dure shopper. Ik houd van vintage aangevuld met wat Monki dingen en zelfgemaakte kleding.”

Souvenirs
“Als ik op vakantie ben speur ik wel graag naar unieke items. Ik heb aardig wat vagebondjes opgepikt hier en daar. Als ik iets in mijn kop heb dan móet ik het hebben! Ik kan er eindeloos naar blijven zoeken en als ik het dan gevonden heb? Zo blij als een kind!”

Last buy
“Een paar handgemaakte enkellaarsjes uit Australië. Kostte me een klein fortuin, maar dan heb je ook wat. Aan schoenen geef ik over het algemeen wat meer geld uit; die moeten goed zitten. En ik bewaar ook heel veel. Dan draag ik het een aantal jaar niet en dan komt er toch weer een moment dat ik het zie hangen en denk; hè, dat wil ik weer aan!”

Oudste kledingstuk
“Ik heb een zwarte NafNaf broeklegging. Die heb ik al vanaf mijn 14e! Hij heeft heel lang onaangeraakt in de kast gelegen maar sinds een jaar of vijf draag ik ‘m weer. Het verbaasd me dat ‘ie nog niet uit elkaar gevallen is.”

Rotterdam
“Ja Rotterdam, ik ben een echte hoor, een Rotterdammert! Ga nou niet beginnen dat je Rotje niet leuk vind, want dan zal ik je eens haarfijn uitleggen dat dat pure NONSENS is! Haha, Rotterdam is gewoon een superstad, dikke punt.”

Nonsens koop je hier!
Facebook: Nonsens
Instagram: NonsenandNoenoe